Școala online în comunitatea de pe strada Cantonului

Este foarte greu pentru copiii de pretutindeni în această perioadă, dar pentru copiii de la Pata Rât este și mai greu, dat fiind faptul că în cele mai multe cazuri copiii nu au o cameră a lor, ci din contra, locuiesc cu alte 7-8 persoane în aceeași cameră. Cum să se concentreze copilul în această situație?

De când face ore online, copilul meu a reușit să se conecteze doar o singură dată la ora de engleză. Este doar în clasa a doua. Așa cum pentru el este ceva nou să își vadă profesorii și învățătoarea pe un ecran, la fel de nou este și pentru noi părinții. Stau câte patru ore lângă el, cât timp are orele, și de multe ori când nu înțelege ceva pentru că se mai întrerupe internetul îl văd foarte panicat. Sunt părinți aici care chiar nu se descurcă cu tehnologia și atunci copiii nu s-au putut conecta o perioadă, ceea ce înseamnă că s-au pierdut printre lecții.

Stând atâtea persoane în casă, e ceva normal să mai apară câte unul prin cadru, și atunci de exemplu Ioana a fost certată de profesori că de ce apare acea persoană în cadru. A tot fost certată până a trebuit să îi explice unei profesoare condițiile în care trăim.

Le este greu de multe ori să răspundă la ore atunci când trebuie să fie ascultați, din cauză că sunt doi sau trei copii în aceeași cameră care fac ore online în același timp. S-a întâmplat ca doi copii să trebuiască să răspundă în același timp, iar una dintre ele era să fie pusă absentă pentru că profesoara a crezut că își bate joc de ora ei deoarece se auzea și celalta fată.

Stoica Maria-Rozalia

Comments are closed.