10 ani – lupta continuă (expoziție-arhivă online)

Intrați aici, să vedeți expoziția:
📢📢📢 Inițial am planificat să realizăm expoziția “10 ani - Lupta continuă!” în spațiul centrului cultural autonom Casa Tranzit. Nesiguranțele crizei sanitare, incertitudinea posibilității ca această expoziție să poată fi lansată și vizitată așa cum ne-am fi dorit, ne-a făcut să renunțăm, cel puțin deocamdată, la acest plan. Acum aveți în față alternativa găsită de noi față de această provocare: o expoziție-arhivă online, care ne permite ca prin scheletul/ conceptul expoziției să pătrundem în adâncurile arhivei realizate de Căși sociale ACUM! cu titlul “Jurnal Pata Rât”.
🔴 Expoziția-arhivă online expune relația dintre acțiunile din 2010 ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, constituirea zonei rezidențiale case modulare în Pata Rât, evacuarea de pe str. Coastei, prelungirea traiului precar pe str. Cantonului, precum și perpetuarea rampelor de deșeuri toxice în Pata Rât și locuirea în colonia Dallas. Totodată, expoziția-arhivă relevă cum au generat aceste interacțiuni mișcarea pentru dreptate locativă din orașul Cluj, și cum a evoluat aceasta de-a lungul ultimului deceniu pe baza unei colaborări consistente cu oamenii din Pata Rât, precum și prin acțiuni contestatare la adresa primăriei cu privire la adâncirea și perpetuarea crizei umanitare, de mediu și locative din zonă.
🔴 Expoziția-arhivă online a fost realizată de echipa compusă din: Vincze Enikő – curator; Török Tihamér – concepție grafică; Schneider-Lőnhárt Csenge – realizare arhivă; Pavel Mititel – programare online; Miklós Szilárd – consultant; Linda Greta, Maria Stoica, Alexandru Greta și Radu Gaciu – colectare materiale.
🔴 Inițiativa este parte din seria de evenimente organizate de Căși sociale ACUM! și Asociația Comunitară a Romilor din Coastei în 17 și 18 decembrie 2020 cu ocazia comemorării a 10 ani de la evacuarea de pe str. Coastei și mutarea forțată în Pata Rât a 350 de persoane de etnie romă.
❤ Expoziția-arhivă va fi accesibilă la acest link după lansarea ei în seara zilei de 18.12.2020, în cadrul dezbaterii Un deceniu de luptă. Despre locuire la intersecția mișcărilor sociale (https://www.facebook.com/events/1269893956742738/): 10-ani-lupta-continua_expo-arhiva.casisocialeacum.ro.
✊✊✊ Comemorăm împreună evacuarea din 17.12.2010. Laolaltă încurajăm continuarea mișcării crescute din revolta împotriva ei.

Comments are closed.