Un deceniu de luptă: un deceniu de la evacuare din str. Coastei în Pata Rât

Evenimentul "Un deceniu de luptă" organizat de Asociația Comunitară a Romilor din Coastei și Căși sociale ACUM! este dedicat comemorării a 10 ani de la evacuarea de pe str. Coastei și mutarea forțată în Pata Rât a 350 de persoane de etnie romă.
Spre regretul nostru, a trebuit să adaptăm inițiativa noastră la condițiile restricțiilor legate de pandemia Covid-19. Din păcate, nu putem fi împreună cu toți susținătorii la acțiunile stradale pe care le vom derula pe 17.12.2020.
Vă invităm să urmăriți și să distribuiți pe facebook mesajele anti-evacuare, anti-rasiste și pentru dreptate locativă, pe care le vom transmite live pe Facebook din diverse locații ale Clujului în această zi între orele 11.00-17.00: pe fosta str. Coastei, în fața primăriei, la casele modulare și pe str. Cantonului din Pata Rât.
Dacă doriți, puteți trimite mesaje pe aceeași cale cu #stopevacuarilorfortate
Acțiunile stradale din 17 decembrie vor fi urmate de dezbaterea publică online derulată în 18 decembrie de la ora 19.00.
Aceasta este și cadru pentru lansarea expoziției-arhivă online, a broșurii despre mișcarea locativă din Cluj și a nr. 13 al ziarului Cărămida, realizate cu această ocazie de Căși sociale ACUM!
Până atunci urmăriți filmul realizat de Căși sociale ACUM! în aprilie 2020 cu titlul “Amintiri de la margine: Lupta noastră pentru locuire.” El este accesibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=sHlD4C5zvqI
Comemorăm împreună evacuarea din 17.12.2010.
Laolaltă încurajăm continuarea mișcării crescute din această revoltă.

Comments are closed.