Acțiunea #casegoalecluj

Strada Căii Ferate nr. 7

În aceste zile, Căși sociale ACUM! derulează în mediul online acțiunea de conștientizare #casegoalecluj. Pentru că:

În timp ce multe persoane care trăiesc în locuințe supraaglomerate sau în locuințe unde nu au apă, nu pot să respecte regulile de igienă recomandate pentru evitarea și răspândirea infecției; în timp ce criza economică va sărăci și mai mult oamenii care își pierd resursele de venit și va deveni tot mai dificil pentru tot mai mulți să-și plătească utilitățile, chiriile și alte costuri ale locuirii, multe locuințe și spații cu altă destinație decât locuire aflate în proprietatea municipalității stau goale. Unele dintre ele sunt în clădiri bine întreținute, altele sunt însă neîngrijite, sortite chiar demolării. Multe locuințe publice și spații cu altă destinație decât locuire închiriate, sunt și ele în clădiri degradate. Spațiile cu altă destinație decât locuire din proprietatea municipalității sunt date în chirie, iar terenurile publice sunt concesionate unor companii private. Municipiul are terenuri în proprietatea sa, pe care a refuzat constant să construiască locuințe sociale.

În februarie și la început de martie 2020, echipa noastră a descoperit și fotografiat câteva clădiri neîngrijite cu locuințe și spații publice goale sau ocupate, dar și clădiri bine întreținute unde unele spații sau locuințe din proprietatea primăriei sunt lăsate goale. În aceste zile, circulăm câteva dintre ele online cu hashtag-ul #casegoalecluj.

Prin acțiunea #casegoalecluj, cerem primăriei:

să folosească proprietățile publice din oraș goale pentru a le transforma în locuințe sociale;

să repare clădirile sale cu locuințe sau spații cu altă destinație decât locuire pentru a le păstra în circuitul locativ ca bunuri publice;

să își folosească terenurile pentru a construi noi locuințe sociale;

să se implice în rechiziția unor imobile nefolosite pentru a asigura locuințe adecvate celor mai vulnerabili.

Ați susținut destul afacerile imobiliare pentru profit! A venit momentul să faceți investiții în locuințe publice! În cele pe care le aveți deja. Și în cele ce trebuie construite.

Comments are closed.