Suspendări de chirii şi de evacuări în Vest

VREM O ŢARĂ CA AFARĂ!

Germania – moratoriu pe chirii pentru toţi chiriaşii care îşi pot suspenda plata chiriilor cu un termen de doi ani pentru plată. Legea chiriilor se modifică în sensul în care dacă o persoană poate dovedi că din cauza crizei Corona nu poate plati chiria între aprilie şi iunie, această datorie nu va constitui motivul legal pentru evacuare. În acelaşi timp, datoria trebuie plătită cu tot cu dobândă până în 22 iunie, în caz contrar existând riscul evacuării. Chiriaşii nu sunt scutiţi de la plata chiriilor pe perioade anterioare sau ulterioare.

Portugalia – în Lisabona, pentru chiriaşii care nu pot plăti chiriile mici au fost suspendate până în iunie. La sfârşitul lunii iunie, suma cumulată neplatită poate fi achitată în decursul a 18 luni, fără dobândă sau penalităţi.

Spania – guvernul implementează un moratoriu pentru împrumuturile pentru locuinţe. Totodată, guvernul anunţă un moratoriu pentru evacuările bazate pe neplata chiriilor. Acest armistiţiu interzice evacuările pe 6 luni chiar şi in caz de neplată a chiriei.

Barcelona – primarul Ada Colau anunţă suspendarea plăţii chiriilor sociale în timpul epidemiei. Aceste măsuri ar afecta în jur de 10000 de familii. Chiriaşii nu plătesc pe lunile aprilie, mai şi iunie, având timp până în decembrie 2021 să facă aceste plăţi.

Elveţia – chiriaşii care suferă de pe urma măsurilor de control împotriva virusului vor putea plăti ratele pentru chirie în termen de 90 de zile, în loc de 30 de zile.

Irlanda – îngheţarea chiriilor şi moratoriu pentru evacuări pe durata crizei, adoptate prin ordonanţă de urgenţă.

Canada – în Columbia Britanică, guvernul federal a luat măsuri în direcţia îngheţării chiriilor şi suspendării evacuărilor.

Marea Britanie – guvernul acordă ajutor pentru plata chiriilor în valoare de un milliard de lire, de care vor beneficia 4 milioane din cele mai precare familii.

Italia – suspendarea plăţii pentru împrumuturile imobiliare pentru prima locuinţă pe timp de 18 luni.

Comments are closed.