Un deceniu de luptă: Dezbatere despre locuire la intersecția mișcărilor sociale

Aici puteți vedea dezbaterea online desfășurată pe Zoom:
Dezbaterea publică online "Un deceniu de luptă" este organizată de Căși sociale ACUM! cu ocazia comemorării a 10 ani de la evacuarea de pe str. Coastei și mutarea forțată în Pata Rât a 350 de persoane de etnie romă.
Ea aduce laolaltă activiste și activiști care militează pentru diverse cauze socio-politice și care, de-a lungul ultimului deceniu, au contribuit la mișcarea antirasistă pentru dreptate locativă din Cluj.
Momentul organizării acestei discuții constituie o provocare imediată pentru noi toți: cum ne (re)organizăm mai departe urmărind cauzele noastre socio-economice într-un context politic dominat de o dreaptă unită anti-socială și o alianță extremistă conservatoare.
𝐋𝐢𝐧𝐤 𝐙𝐨𝐨𝐦: https://us02web.zoom.us/j/86386023428...
///
Participantele și participanții dezbaterii vor aborda subiecte legate de militantismul lor și relația acestuia cu locuirea:
𝐋𝐢𝐧𝐝𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐭𝐚, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei și Căși sociale ACUM!: Comemorarea evacuării de pe str. Coastei și solidaritatea inter-etnică
𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚, Căși sociale ACUM!: Ziua de 17 decembrie, ziua împotriva evacuărilor de pretutindeni
𝐌𝐚𝐠𝐝𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐚𝐜𝐡𝐞, the FXB Center at Harvard University: Critica rasismului de mediu și dreptul de a locui într-un mediu sănătos
𝐕𝐞𝐝𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐨𝐯𝐢𝐜𝐢, FCDL: Dincolo de intervenție și caritate: solidaritatea radicală în luptele pe termen lung la FCDL și Căși Sociale Acum!
𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞, E-Romnja: Feminismul intersecțional și mobilizarea în rețele pentru cauze interconectate
𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐚𝐧, Teatrul feminist Giuvlipen: Lupta pentru teatrul rom de stat, lupta pentru dreptul la locuire
𝐋𝐨𝐫𝐚𝐧𝐝 𝐌𝐚𝐱𝐢𝐦, Casa Tranzit: Angajamente socio-politice în spații culturale independente
𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐚, Blocul pentru Locuire: BPL și Alianțe (im)posibile: locuire și inegalități de clasă
𝐄𝐧𝐢𝐤𝐨̋ 𝐕𝐢𝐧𝐜𝐳𝐞, Căși sociale ACUM!: Activismul politic antirasist pentru dreptate locativă în fața alianței dintre statul capitalist și piață
𝐍𝐨́𝐫𝐚 𝐔𝐠𝐫𝐨𝐧, a szem: Platforme media critice, ca parte din și reflecție asupra mișcărilor sociale
𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐙𝐚𝐦𝐟𝐢𝐫, Căși sociale ACUM!: Evacuările ca parte a politicii de stat în producția de clase sociale
𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐆𝐨𝐠, Institutul pentru Solidaritate Socială, moderator
-----------------
📢 Dezbaterea este precedată în 17 decembrie de acțiuni stradale dedicate comemorării evacuării de pe str. Coastei, cât și continuării mișcării crescute din revolta împotriva acesteia. Ea este și cadru pentru lansarea expoziției-arhivă online “10 ani - lupta continuă”, a broșurii “Un deceniu de luptă pentru dreptatea locativă” și a nr. 13 al ziarului Cărămida, realizate cu această ocazie de Căși sociale ACUM!
🎥 Până la întâlnirile noastre din 17-18 decembrie, vă invităm să vizionați filmul realizat de Căși sociale ACUM! în aprilie 2020 cu titlul “Amintiri de la margine: Lupta noastră pentru locuire.” El este accesibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=sHlD4C5zvqI

Comments are closed.