Un deceniu de luptă: Dezbatere despre locuire la intersecția mișcărilor sociale

Aici puteți vedea dezbaterea online desfășurată pe Zoom:
Dezbaterea publică online “Un deceniu de luptă” este organizată de Căși sociale ACUM! cu ocazia comemorării a 10 ani de la evacuarea de pe str. Coastei și mutarea forțată în Pata Rât a 350 de persoane de etnie romă.
Ea aduce laolaltă activiste și activiști care militează pentru diverse cauze socio-politice și care, de-a lungul ultimului deceniu, au contribuit la mișcarea antirasistă pentru dreptate locativă din Cluj.
Momentul organizării acestei discuții constituie o provocare imediată pentru noi toți: cum ne (re)organizăm mai departe urmărind cauzele noastre socio-economice într-un context politic dominat de o dreaptă unită anti-socială și o alianță extremistă conservatoare.
///
Participantele și participanții dezbaterii vor aborda subiecte legate de militantismul lor și relația acestuia cu locuirea:
????? ?????, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei și Căși sociale ACUM!: Comemorarea evacuării de pe str. Coastei și solidaritatea inter-etnică
????? ??????, Căși sociale ACUM!: Ziua de 17 decembrie, ziua împotriva evacuărilor de pretutindeni
????? ???????, the FXB Center at Harvard University: Critica rasismului de mediu și dreptul de a locui într-un mediu sănătos
???? ????????, FCDL: Dincolo de intervenție și caritate: solidaritatea radicală în luptele pe termen lung la FCDL și Căși Sociale Acum!
?????? ????????, E-Romnja: Feminismul intersecțional și mobilizarea în rețele pentru cauze interconectate
??????? ???̆???, Teatrul feminist Giuvlipen: Lupta pentru teatrul rom de stat, lupta pentru dreptul la locuire
?????? ?????, Casa Tranzit: Angajamente socio-politice în spații culturale independente
????? ??????, Blocul pentru Locuire: BPL și Alianțe (im)posibile: locuire și inegalități de clasă
?????̋ ??????, Căși sociale ACUM!: Activismul politic antirasist pentru dreptate locativă în fața alianței dintre statul capitalist și piață
??́?? ?????, a szem: Platforme media critice, ca parte din și reflecție asupra mișcărilor sociale
?????? ??????, Căși sociale ACUM!: Evacuările ca parte a politicii de stat în producția de clase sociale
????? ???, Institutul pentru Solidaritate Socială, moderator
—————–
? Dezbaterea este precedată în 17 decembrie de acțiuni stradale dedicate comemorării evacuării de pe str. Coastei, cât și continuării mișcării crescute din revolta împotriva acesteia. Ea este și cadru pentru lansarea expoziției-arhivă online “10 ani – lupta continuă”, a broșurii “Un deceniu de luptă pentru dreptatea locativă” și a nr. 13 al ziarului Cărămida, realizate cu această ocazie de Căși sociale ACUM!
? Până la întâlnirile noastre din 17-18 decembrie, vă invităm să vizionați filmul realizat de Căși sociale ACUM! în aprilie 2020 cu titlul “Amintiri de la margine: Lupta noastră pentru locuire.” El este accesibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=sHlD4C5zvqI

Comments are closed.