Drepturile lucrătorilor în salubritate: cum și ce au reușit să obțină sindicatele internaționale

Personalul medical, cel din serviciile sociale și poliția au fost adesea, și pe bună dreptate, portretizați drept eroi din prima linie în lupta cu virusul. Meritele altor categorii profesionale, cum ar fi angajații din comerț și cei din salubritate, au fost adesea uitate sau ignorate. În privința salubrității, există însă și exemple pozitive. Acest articol descrie două tipuri de exemple de acțiuni întreprinse de sindicate ale lucrătorilor din salubritate din mai multe țări europene. Primul se referă la măsuri obținute pentru protecția muncii în timpul pandemiei COVID-19. Al doilea merge mai în spate și prezintă beneficii câștigate de muncitori din domeniu prin activitate sindicală în ultimii ani.

În mod obișnuit, munca în salubritate înseamnă expunerea continuă la elemente toxice care pun viețile lucrătorilor în pericol. Din nefericire, din această cauză, puțini ajung la pensie, mai ales dacă locuiesc în apropierea rampelor de gunoi. Pandemia a ridicat și mai sus gradul de periculozitate, mai ales din cauza contactului direct cu măști de protecție uzate și multe alte obiecte care ar putea conține noul virus. Dacă în Cluj, companiile de salubritate se laudă că au oferit angajaților echipamente de protecție, mărturiile acestora spun aproape opusul. De exemplu, chiar și când au primit mănuși, au fost puține și de slabă calitate.

Tot în pandemie, la jumătatea lunii iunie, 400 de angajați la SC Salubriserv SA din Târgu Mureș erau în pericol de a-și pierde locurile de muncă din cauza amânării licitației pentru servicii de salubritate. Conform Agerpress, primarul Florea declara referitor la cei ieșiți în stradă că „li s-a spus foarte clar ce înseamnă acest contract şi să nu îşi facă nicio problemă că, dacă sunt serioşi şi le place munca, să nu îi doară capul de angajamentele pe care le vor avea”. Din păcate, această atitudine este comună multor primari care nu respectă oamenii ce mențin orașele curate.

În schimb, există exemple din alte țări europene, unde sindicatele au reușit recent să obțină câștiguri pentru angajații și angajatele din salubritate. Pe 31 martie 2020, lucrătorii afiliați la sindicatul englez Unite[1] din orașul Turrock din zona metropolitană a Londrei, au reușit să obțină două măsuri importante pentru protecția muncii în timpul pandemiei. Prima se referă la introducerea distanțării sociale, adică angajații nu mai erau nevoiți să să adune la depou, ci puteau merge personal direct în sectorul de activitate. A doua măsură obținută este curățarea profundă și regulată a mașinilor de lucru și echipamentelor.

În 2018, angajații din orașul englez Cheshire, afiliați aceluiași sindicat Unite[2][3], au votat în cadrul sindicatului declanșarea grevei din cauza turelor neplătite. Peste 78 la sută dintre membrii au votat pentru acțiune. După o lună de negocieri au reușit să obțină acordul conducerii companiei ca, dacă lucrează a șasea tură pe săptămână, să primească drept compensație plată și timp liber.

În luna mai 2020, sindicatul STAL al angajaților în servicii municipale din Portugalia, afiliat la Sindicatul European al Serviciilor Publice[4] (European Public Service Union) a reușit să câștige după negocieri dreptul la un bonus de 300 de euro pentru fiecare angajat, cât și protejarea veniturilor acelora care sunt afectați de măsurile de izolare.

Sindicatul olandez FNV, de asemenea afiliat la Sindicatul European al Serviciilor Publice[5][6], a câștigat la începutul anului creșteri salariale de 3.75 la sută la negocieri în numele a 7.000 de angajați, cât și contracte permanente de muncă pentru câteva sute de angajați care aveau doar contracte flexibile. Pe lângă acestea, urmează discuții despre posibilitatea pensionării anticipate în baza faptului că este o muncă grea. Acestea sunt noi câștiguri după ce în decembrie 2019, același sindicat obținuse deja o creștere a salariilor de 6 la sută pentru următorii doi ani.

Un alt exemplu de îmbunătățire a condițiilor de lucru vine din Italia. În 2016, sindicatele Fp CgilFit-Cisl, UilTrasporti și Fiadel[7] (www.fiadel.it) au reușit să negocieze un acord privind contractul colectiv național pentru muncitorii din salubritate. Salariile au fost crescute cu 120 de euro și s-a obținut și un bonus de 200 de euro pentru perioada de vacanță. Toate acestea au rezultat nu doar din negocieri, ci și în urma a două zile de grevă și programarea a altor două zile.

Angajații din Germania afiliați la sindicatul ver.di[8] au reușit să negocieze la începutul anului 2018 creșterea salariilor pe acel an cu 18 la sută și cu 7.5 la sută pentru 2019. Succesul a fost atribuit numărului mare de angajați care fac parte din sindicat.

Pe lângă problema salarizării, sindicatele au o importanță și în privința condițiilor de lucru. Recent, câteva sindicate au adus la lumină încercări de monitorizare extremă din partea angajatorilor, cum ar fi introducerea de camere video live în mașini sau brățări electronice pentru localizare, demonstrând că progresul tehnologic poate îmbunătăți condițiile de lucru, dar poate dăuna autonomiei angajaților. Aceștia trebuie să aibă mereu un cuvânt de spus despre retehnologizare, care adesea poate fi folosită împotriva lor.

Organizarea muncitorilor din salubritate are un istoric mai lung. Merită amintită forța lor în grevele istorice din New York și Memphis în 1968.[9] Drepturile lor lipseau nu doar din cauza nerespectării muncii, ci și din cauza rasismului, căci cei mai mulți angajați erau african-americani. Ieșirile lor în stradă s-au înmulțit imediat în orașele din SUA. Astfel, au contribuit nu doar la îmbunătățirea muncii în salubritate, ci la un progres istoric împotriva discriminării rasiale.

George Zamfir


[1]https://unitetheunion.org/news-events/news/2020/march/union-action-secures-social-distancing-for-waste-collection-workers/

[2]https://unitetheunion.org/news-events/news/2018/november/cheshire-waste-workers-overwhelmingly-back-strike-action-in-row-over-unpaid-shifts/

[3]https://unitetheunion.org/news-events/news/2018/december/cheshire-waste-strikes-suspended-as-workers-accept-new-offer/

[4]https://www.epsu.org/epsucob/2020-epsu-collective-bargaining-news-may-10/union-signs-deal-waste-company-safety-and-covid

[5]https://www.epsu.org/epsucob/2020-epsu-collective-bargaining-news-february-04/waste-processing-workers-get-375-pay-rise

[6]https://www.epsu.org/epsucob/2017-december-epsucobnews-22/union-welcomes-deal-pay-and-jobs-waste-sector

[7]https://www.fiadel.it/2016/07/11/comunicato-stampa-igiene-ambientale-sindacati-siglata-intesa-per-rinnovo-contratto-aziende-pubbliche/

[8]https://www.epsu.org/epsucob/2018-january-epsucobnews-02/union-achieves-major-pay-boost-waste-workers

[9]https://www.workers.org/2018/02/35662/

 

Comments are closed.