Ea luptă pentru tine!

Marș de ziua internațională a femeii

Hai cu Ana, Linda și Maria, să ne exprimăm experiențele personale prin mesaje politice de ziua internațională a femeilor.

Ne întâlnim la ora 17.00 la piața de flori din cartierul Mărăști. Facem un performance cu mesaje din viețile noastre cotidiene, cu flori și cu numărul 7 al ziarului Cărămida. Apoi, ținem pasul cu marșul femeilor pentru locuire, înspre părțile centrale ale Clujului, unde se iau deciziile despre cum să se dezvolte orașul nostru.

Revigorând revendicările mișcării femeilor socialiste de la începutul secolului al XX-lea pentru drepturile muncii, împotriva militarizării și războiului, azi și aici, mișcarea Căși sociale ACUM! pune în centrul activismului civico-politic locuirea în demnitate și recunoaște contribuția femeilor la lupta pentru o politică justă și antirasistă de locuire.

Hai cu noi să afirmăm solidaritatea între femei de diverse clase sociale, etnii, vârste și orientare sexuală, dar și între femei și bărbați: pentru un oraș pentru oameni, nu pentru profit! Pentru ca oricine din acest oraș sau din această țară să obțină o locuință în care poate trăi în demnitate și în condiții adecvate. Și cei care nu sunt oameni de afaceri, și cei care nu au venituri medii sau mari. și cei care nu au proprietăți.

Feminismul va trebui să fie antirasist și de stânga, sau nu va fi deloc.

Comments are closed.