Forum: Locuințe publice – răspuns la criza locuirii

Problemele de locuire apar rar la știri, iar politicienii nu prea ating subiectul, dar criza locuirii ne afectează pe toți. Clujul este dezvoltat pe placul și în avantajul marilor proprietari și al speculanților imobiliari. Haideți să ne organizăm împreună și să punem tema pe masă!

Fundația Desire și Căși sociale ACUM / Social housing NOW te așteaptă la FORUMUL "LOCUINȚE PUBLICE - RĂSPUNS LA CRIZA LOCUIRII", vineri, 27 octombrie 2017, la ora 17.00 la Casa Tranzit (str. George Barițiu nr.16). Participarea este liberă.

Lansăm primul număr din "Cărămida - Ziarul dreptății locative" și discutăm cu echipa redacției despre problemele de locuire și despre transformarea locuirii în marfă. Vino să spui și tu cum este să depui timp de mai mulți ani cereri de locuințe sociale iar primăria să îți repete să mai încerci și la anul. Vino să povestești cum este să fii evacuat sau să trăiești în stradă, ce înseamnă să plătești chirii mari și să cheltuiești foarte mulți bani din veniturile tale pe locuință, sau ce consecințe are asupra ta să stai fără acte într-o locuință improvizată.

Expunem materialele folosite în campania Căși Sociale ACUM! cu mesaje care susțin dreptul la locuire, dreptatea locativă și dreptul la oraș. Ele au fost folosite la proteste stradale, în petiții și solicitări, sau cu ocazia diverselor noastre evenimente publice. Vino să spui ce acțiuni vrei să facem mai departe împreună!

Hai să vedem împreună filmul cu motivele pentru care am dat în judecată primăria orașului Cluj și de ce a decis Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării despre criteriile de atribuire de locuințe sociale din Cluj că discriminează oamenii care au școală mai puțină, pe cei care locuiesc în condiții grele și pe cei cu veniturile mici.

Discutăm despre inițiativa #B308_2017 de schimbare a Legii Locuinței, depusă în Parlament. Schimbările propuse ar putea conduce la creșterea numărului de locuințe sociale și la punctaje mai mari pentru cei cu venituri reduse. Am invitat parlamentarii clujeni din mai multe partide care au depus această inițiativă la senat. Vino să îi întrebi ce se va întâmpla cu ea.

Vino să ne organizăm împreună pentru dreptate locativă și pentru mai multe locuințe sociale!

Mai multe despre activitățile noastre de până acum poți citi pe www.desire-ro.eu sau pe paginile de Facebook Căși sociale ACUM / Social housing NOW și Blocul pentru Locuire.

Cărămidă-cu-cărămidă, construim cunoaștere reciprocă, încredere în propriile forțe și solidaritatea care ne întărește!

#CășiSocialeACUM #SocialHousingNOW #ZiarulCărămida#FundațiaDesire

Comments are closed.